Op een geschikte manier omgaan met emoties kan je leren. Boostcamp is een wetenschappelijk onderbouwd trainingsprogramma voor leerlingen van de derde graad lager en eerste graad secundair onderwijs. Het werd ontwikkeld door de vakgroep VOPSpsy van UGent onder leiding van prof. dr. Caroline Braet, onder meer op basis van de gegevens van Generatie 2020.

Train de trainer

Leerkrachten die met Boostcamp aan de slag willen, kunnen deelnemen aan de train de trainer in september. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal 10 personen. De training duurt 2 dagen (9u - 16u), de data worden in samenspraak met de deelnemers bepaald.

De deelnemers aan de training vormen nadien een lerend netwerk met supervisie door de trainers.

Scholen die geïnteresseerd zijn in de training, kunnen dat via onderstaand formulier kenbaar maken uiterlijk vrijdag 13 maart.

We zijn geïnteresseerd om deel te nemen aan de train-de-trainer van Boostcamp in september. Na het bepalen van de deelnameprijs ontvangen we een uitnodiging om deze inschrijving definitief te bevestigen.

Financieel

Eens de interesse duidelijk is, worden er vanuit Jeugd & School fondsen gezocht om de training te co-financieren. Er zal aan school een beperkte bijdrage gevraagd worden per deelnemer. Eens het deelnamebedrag gekend is, zal gevraagd worden om de deelname definitief te bevestigen of te annuleren.